Sågmyra Folkets Park

Dansbanan har sitt ursprung från 30-talet och taket invigdes redan 1936. Det gjorde byggnaden till Dalarnas då största rotunda med tak. Många prominenta gäster har synts på dess scen, bl a Ulla Billquist och Sven Ingvars. 

Efter flera år av förfall blev Sågmyraparkens dansrotunda restaurerad. Det var det stora taket som nästan helt fick bytas ut. Privata sponsorer, bidrag och lån möjliggjorde iordningställandet.

Rotundan invigdes med pompa och marknadsdans den 7 juni 2008. Kvällen till ära bjöds det på hällande ösregn och de 170 betalande dansarna kunde nöjt beundra det nya taket. 

Påsken 2018 blev snön på taket för tung och flera balkar och strävor gav vika. En limträbalk blev helt nedböjd. Sågmyra Byaråd, som övertog parken 2005 från en då vilande parkförening, bestämde att taket måste rivas. En arbetsgrupp har försökt ta fram ett alternativ till att kunna använda dansbanan med eller utan tak, men det blev inget av detta. Pengar finns inte för att sätta upp ett nytt tak.

Parken lämnades till mäklare i början av juni 2021 för att säljas. I september samma år blev affären klar med C.A. Event AB, ägare Anders Bröderman och Calle Halfvarsson.

 

Öppettider på Muséet:

Muséet är nu öppet varje lördag och söndag kl 12 - 15 med bemanning.

VÄLKOMMEN IN !

Sågmyra Hembygdsmuseum
Tidstrandsvägen 3

 o o o o o o o o o o o o o  

 

 

Vill du tipsa oss om nåt som händer här i Sågmyra,

maila oss på shf@wgst.se